Att träna ska vara roligt!

Vi ska ju alla träna numera, unga, gamla, smala, mulliga, ja du vet. Vi har ju fått höra så mycket om alla fördelar med att träna. Och ibland kan det vara ett dåligt samvete, det där, att man inte kommer till att börja träna. Men det behöver inte vara så. Det går att komma i gång även om man tycker det är svårt att hinna. Det är ju märkligt det här med tiden, förresten. Alla har ju exakt lika mycket tid; 24 timmar varje dygn. Ja, så är det. Känner man att man inte hinner, kanske man ska ta sig en funderare. Vad kan jag själv göra för att få tid? Är det att stiga upp tidigare någon morgon? Eller att inte åka hem lika tidigt och i stället slinka in någonstans du kan träna? Här kommer några bra råd.

Träning får dig att må bättre

Det är så här med träning, att är man trött, blir man piggare av träning. Är vi nere, blir vi gladare, är vi stressade stressar vi ner med träning. Vi har egentligen inga ursäkter. Tycker du att träning är förfärligt tråkigt? Du är inte ensam om det, i så fall. Det som är viktigt är att hitta någonting som just du gillar!

Träna med ditt husdjur

Gillar du hundar? Då kan du börja med att gå ut långa rundor med hunden. Dessutom kan du träna med din hund. Då mår både du och hunden bra! Det finns agilityområden lite varstans. Kolla upp om det finns något sådant i din närhet. Hittar du inget, kan du kanske själv göra en agilitybana till din hund. Har man inte hund, kan man träna med hästar. De senaste åren är vi många som har återupptagit det hästintresse som vi hade som barn. Och jag måste säga att det är ljuvligt att stiga upp några timmar tidigare än vanligt, och ta ut hästen på en ridtur innan jobbet. Gillar du att dansa? Kolla in föreningar, eller dansskolor. Det om något är träning, och ett så roligt sätt att röra på sig.

  • Bestäm med en kompis/granne att ni ska träna tillsammans – det blir svårare då att ställa in träningen om kompisen/grannen väntar på dig.
  • Våga göra något du kanske aldrig gjort förut – hoppa fallskärm? Springa i skogen? Börja paddla kanot? Bara fantasin sätter gränser, som bekant.
  • 26 Apr 2017