Har du en bra hudvårdsrutin?

Något som är bra att ha, det är en så kallad hudvårdsrutin. Gärna en på morgonen och en för kvällen. Det omfattar då bland annat att tvätta dig noga i ansikte men även att använda dig av ett visst antal produkter. Bland annat är det bra att satsa på krämer som återfuktar och som skyddar din hud på bra sätt. På Sufraco finns det bra hudvård men även en massa andra bra grejer.

En bra rutin för hur du bör göra din hudvård är något du kan hitta på nätet, då det finns många steg för steg guider att följa.

Hitta din hudtyp

Olika hudtyper kräver oftast olika sorters produkter. Det finns vissa som sägs funka för alla, men det bästa är att du tar reda på vad för hy du har så att det blir rätt. De typer som är allra vanligast är torr hy, fet hy, blandhy samt normal hy.

På nätet kan du hitta en del guider i hur du ska göra för att ta reda på vad för hy som du har, genom att göra tester. 

Du kan med fördel även gå till en bra skönhetsalong eller hudvårdssalong där det finns hudterapeuter som kan hjälpa dig att bestämma hudtyp samt att de kan rekommendera bra produkter med. 

Olika produkter passar ju olika bra för olika hudtyper. Har du fet hy, så vill du ju minska det medan om du har torr hy, så behöver du återfukta huden på rätt sätt.

27 Sep 2021