Jobbar du som frisör?

Är det så att du jobbar som frisör? Kanske du har en helt egen salong, eller så hyr du en stol hos någon? Oavsett så är det ju ett måste att ha rätt prylar för att kunna jobba på ett bra sätt. Det finns idag en frisörgrossist Stockholm där du kan hitta allt du behöver för att kunna jobba med hårvård på ett professionellt sätt. För det krävs ju bra mycket mer än bara en sax och en kam!

För dig som vill bli frisör

Du som inte är frisör, men drömmer om att bli det, du kan studera till detta yrke. Det finns som val redan under gymnasietiden. Det går även att plugga till frisör via privata utbildningsanordnare samt lärlingsutbildning.

För att bli frisör på gymnasiet så får du gå frisörutbildning inom Hantverksprogrammet, inriktning frisör. Om du är äldre och känner att detta yrke lockar, så är det så att du antingen kan leta upp en privat skola med denna utbildning eller att du går den företagsförlagda utbildningen som kallas traineeutbildning, lärlingsutbildning. Utbildningen sker på salong under cirka tre år.

För att du ska bli bra på yrket, så är det viktigt att du har en god social förmåga samt en bra känsla för service. Sedan är det även bra att ha ett stort intresse för färg och form, samt vilja abeta med dina händer. 

Som frisör kan du sedan starta eget samt jobba var du vill, både i Sverige och utomlands.

5 Apr 2022