Hur jag lyckas med presenterna

Jag har en förmåga att hitta rätt present till rätt person - oavsett vilket tillfälle det handlar om. Många frågar mig om hur jag lyckas och jag har till och med fått höra att många drar sig för att själv överräcka en present om de vet att jag ska komma på samma fest. Tråkigt - men smickrande, så klart. Vad är då min hemlighet? Ja, jag försöker alltid att vara förberedd och påläst om vem som ska ha presenten. Det handlar alltså inte om att ge någonting som per se är dyrt - det handlar om att ge någonting som personen antingen är i behov av eller som personen i fråga alltid drömt om( men aldrig skulle unna sig att köpa själv). Jag sättere n stor ära i att hitta rätt - oavsett om det handlar om en julklapp, om en inflyttningspresent eller en födelsedagspresent. Och, här ska ni få ytterligare en liten hemlighet: jag har ett riktigt bra hjälpmedel.

Köp en upplevelse i födelsedagspresent

Det kan vara riktigt svårt att på stående fot komma på någon present. Men, det kan vara lättare att sitta framför datorn och scrolla bland färdiga förslag. Jag har hittat en sida som säljer skräddarsydda lösningar i form av upplevelser och ärligt talat - hur svårt är det att hitta rätt då?

Om jag exempelvis ska köpa en födelsedagspresent till min bästa kompis så vet jag ju om att hon gillar att bli ompysslad, äta gott och få lite egentid. Men, jag vet också att hon aldrig någonsin skulle unna sig detta själv. Då köper jag, helt enkelt, en spahelg till henne i födelsedagspresent. Visst, det kostar lite pengar, men jag kan även ge ett annat exempel.

Om jag ska ge en födelsedagspresent till min bästa kompis kille (som jag inte ha samma tydliga koppling till) så går jag igenom vad som erbjuds på hemsidan och så hittar jag en födelsedagspresent i form av paintball där han får leva ut sin inre John Rambo. Perfekt - och billigt!

Var ute i god tid och våga prova något udda

Ett sista råd är att man vågar prova någonting som är lite utanför boxen; något som personen som ska få presenten kommer att tala länge om. Tittar jag på hemsidan så kan jag se exempelvis en utbildning i hur man gör egen snus, jag kan se lakritsprovning, jag kan se en kurs i pole-dance och jag kan se ett erbjudande om ett så kallat Skam-Safari (efter tv-serien). Kort sagt: det finns en perfekt födelsedagspresent till alla!

23 Dec 2017