Jag vill vandra Inkaleden och uppleva Peru

Jag vill göra något annorlunda snart. Jag tror att jag ska boka en resa till Peru med Inca Tours! Jag har länge velat åka hit. Som träningstok så vill jag vandra hela Inkaleden. Om man vandrar där så får man se och uppleva mycket. Bland annat Macchu Picchu som är målet med en resa till Inkaleden. Vandringsleden så väl som Macchu Picchu är omtalad och mytomspunnen. Inkastaden upptäcktes förövrigt av Hiram Bingham 1911, innan dess låg den gömd för omvärlden. Med på vandringen får man bärare, som bär packning och tälten, medan man själv kan njuta av utsikt och god mat på rastplatserna.

Boka in resan

Läste att det är bäst att resa mellan april-november och det innebär att jag kan åka nu om jag vill. Läste att resan innebär bland annat att man tar tåg från Cusco till baslägret. Sedan vandrar man till en by som heter Wallyabamba, och fortsätter därefter genom bland annat Warmiwañuscam, Winya Wayna och slutligen Macchu Picchu. Inca Tours ser till att man får med allt man behöver.

Läs mer om Inkaleden

Jag läste i Aftonbladet om Inkaleden. Sedan besökte jag även Inca Tours hemsida och läste mer. De har även andra resor som låter spännande och det gör att man nästa blir sugen på att boka fler resor än bara en enda. Men det får väl bli en resa i taget. Man hinner inte med allt på en enda resa heller, så det kanske blir fler framöver.

10 Apr 2016