Träningen halkar lite efter nu i sommar

När sommaren kommer så blir det även så att jag tränar mindre och mindre. Man vill ju passa på att njuta, särskilt när det är semester. Det är inte lika lockande att ta sig till gymmet och stänga in sig. Förvisso tar jag mig ut och springer en del utomhus samt kör yoga på stranden, samt äter mitt kosttillkott från Fitline, men det är inte alls lika intensivt under sommaren. Men samtidigt, under sommaren är det lättare att äta nyttigt tycker jag. Det genom att det är ofta varmt så på dagen räcker det med en sallad av något slag och sedan på kvällen kan man grilla. Just att grilla är ju bra för det är rätt fettsnålt och man kan ju faktiskt grilla nästan vad som helst.

Goda sallader att testa

Sallader har jag förövrigt fått dille på nu i sommar. Det är ju enkelt att fixa, det är gott och det innehåller inte en massa onödigt. Det går ju att variera sallader med på en massa sätt. De kan vara vegetariska, med kött, med fågel, fisk, skaldjur och så vidare.

Här är en av de sallader jag ofta gör:

Varm quinoasallad med kyckling

 

Ingredienser
¾ dl quinoa
10 cm skivad purjolök
75 g skivade (skogs)champinjoner
½ tärnad röd paprika
1 msk olivolja
50 g sockerärter, strimlade
2 tsk riven färsk ingefära
1 msk pressad lime
75 g skivad papaya eller mango
100 g strimlad rökt kyckling
1 stor näve mâchesallat
2 msk hackad koriander

Gör så här
Quinoa är en sydamerikansk ört som är naturligt glutenfri och innehåller massor av nyttigheter. Skölj den i hett vatten före kokning för att slippa en bitter smak.

Koka sedan quinoan. Fräs purjolök, svamp och paprika i oljan ett par minuter. Blanda ner ärterna och fräs 1 minut till. Vänd ner ingefära, lime, papaya och kyckling och blanda ner allt i quinoan. Lägg upp på en bädd av salladsblad och strö över koriander.

Kycklingen kan bytas mot kalkon eller räkor.

11 Jul 2019